Bijna alle veldkaarten voor de EO Jongerendag zijn verkocht

Maar: 'Op welke plek je ook zit, je voelt je echt betrokken'

in Christelijk Nieuws

Wie voor de EO Jongerendag een veldkaart wil hebben, moet snel zijn. In één maand tijd zijn ze bijna allemaal verkocht. Tribunekaarten zijn nog wel voldoende beschikbaar. Hoe dan ook: presentator Joram Kaat verwacht straks een bomvolle zaal.

“Ik denk dat de mensen blij zijn met de artiesten die komen,” vertelt Joram. “Hillsong Young & Free, Tauren Wells, en I Am They zijn aansprekende artiesten. Er wordt ook goed gereageerd op de verhuizing naar Rotterdam. Een van de redenen van deze verhuizing is dat de meeste bezoekers uit die regio komen. Dat zie je nu misschien terug in de kaartverkoop.”

Intiemere zaal

“De diehard-fans willen vooral op het veld staan. Die tickets gaan altijd het hardst.” Toch zijn de tribuneplaatsen volgens Joram ook de moeite waard. “Zat je in Gelredome op de tweede ring, dan dacht je echt: Wow wat zit ik ver weg. Ahoy is een veel intiemere en compactere zaal. Op welke plek je ook zit, je voelt je echt betrokken bij het evenement.”

Veel vernieuwing

“Natuurlijk maken we binnenkort de spreker nog bekend,," vervolgt Joram, "maar verder willen we niet alles vooraf al verklappen. Op deze Jongerendag komen we met nog een aantal verrassingen.” Wat Joram wel kwijt wil, is dat deze Jongerendag een editie wordt met veel vernieuwing. “Het thema ‘Beam the Light’ wordt heel visueel gebracht, met veel inhoud. Het is onmogelijk dat je naar huis gaat en niet hebt begrepen wat we willen vertellen. ‘Beam the Light’ zit overal in."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons