Anna blikt terug op winst in finale 'Heel Holland Bakt'

Drie finalisten in 'Smaakt naar meer', maandag 22.10 uur, NPO 1

in Mediatips
Heel Holland Bakt Anna Maroeska Nicole

Gisteravond won Anna Yilmaz de finale van Heel Holland Bakt (MAX). Ze mag zich een jaar lang de 'Beste Thuisbakker van Nederland' noemen. In Smaakt naar meer blikt André van Duin met Anna en haar medefinalisten Maroeska en Nicole terug op de spannende ontkoping.

De laatste opdracht van het seizoen was een 'Gravity Cake', een baksel waarop zwaartekracht geen invloed lijkt te hebben. Volgens de juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven was Anna dit seizoen de meest constante bakker in de tent van Heel Holland Bakt. Ze liet zich niet van haar stuk brengen in de negen afleveringen die ze 'overleefde'. 

'Ik dacht dat ik flauwviel'

Tijdens de finale versloeg ze de laatste twee concurrenden in een nek-aan-nekrace. "Ik dacht dat ik flauwviel toen mijn naam werd genoemd," zegt de winnares. "Ik had wel goed commentaar gehad, maar dat wil nog niet zeggen dat je jezelf de winnaar kunt noemen; ook niet in je hoofd. Maar het is me gelukt en dat voelt als een droom. Ik kan het nog steeds niet geloven!" Anna versloeg Maroeska Metz en Nicole Meijer, die vanavond ook te gast zijn in Smaakt naar meer. Hoe kijken zij terug op hun deelname aan het programma? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Anna Heel Holland Bakt
Anna tijdens de finale van 'Heel Holland Bakt'.

Blijft Anna bij de marine?

In het dagelijks leven is Anna korporaal bij de marine. Na haar overwinning feliciteerde minister Bijleveld van Defensie haar dan ook meteen via Twitter. Vanavond blikt Anna terug, maar ook vooruit. Welk leven wacht de korporaal na Heel Holland Bakt? "Het is mijn grote droom om iets voor mezelf te beginnen," zegt Anna op de site van het programma. "Het liefst start ik een lunchroom, al heb ik het bij de marine nog onwijs naar mijn zin. Als ik maar bezig kan zijn met mijn passies, dan is het goed." 

'Smaakt naar meer' over finale 'Heel Holland Bakt'

Maandag 4 februari, 22.10 uur, NPO 1

Beeld: MAX/Roland J. Reinders

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons