Tuinarchitect bouwt een kerk van levende bomen

'De kerk wordt altijd door zonlicht verlicht'

in Christelijk Nieuws

Nadat tuinarchitect en kerkliefhebber Brian Cox over de hele wereld kerken had bezocht, besloot hij er in 2011 zelf een te bouwen. En wat voor één: de kerk bestaat uit levende bomen.

Op Stuff.com vertelt hij: "Op een dag liep ik de achtertuin in en dacht ik: die ruimte heeft een kerk nodig – en zo begon het. Ik heb het gebied in april 2011 gereedgemaakt en het ijzeren framewerk van de kerk gemaakt."

Gebruikte bomen

Met zorg selecteerde hij bomen die hij voor zijn ‘boomkerk’ nodig had. “Sommige hebben steenkleurige stammen, andere hebben weinig bladeren en zorgen ervoor dat de kerk altijd door zonlicht wordt verlicht,” beschrijft hij op Boredpanda.com.

In vier jaar gerealiseerd

Als eigenaar van het tuinbedrijf Treelocations kon Brian Cox gebruikmaken van enorme gemechaniseerde scheppen om bomen te verplaatsen. Daardoor kostte het hem maar vier jaar om dit kerkproject te realiseren.

Open voor publiek

Aanvankelijk wilde hij de kerk, die ruimte biedt aan honderd personen, voor zichzelf houden. Onder druk van onder meer familieleden en vrienden opende hij het terrein in 2015 echter voor het publiek. Wie dat wil, kan de kerk ook huren als trouwlocatie. Prijs: 3800 dollar, zo'n 2300 euro.

Beeld: Treechurch.com

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons