Tauren Wells naar de EO-Jongerendag 2019

Ticketverkoop gestart

in Christelijk Nieuws
Tauren Wells - EO-Jongerendag 2019

Vier keer werd hij genomineerd voor een Grammy-Award, in 2018 ontving hij de prestigieuze Dove-award voor de beste nieuwe en beste christelijke artiest, en zijn debuutnummer ‘Love is Action’ stond acht weken op nummer 1 in de christelijke hitlijsten. De Amerikaanse artiest Tauren Wells kent een vliegende start, en daalt op 25 mei 2019 in Rotterdam Ahoy neer voor de EO-Jongerendag.

Tauren Wells is de tweede artiest die bekendgemaakt wordt. Eerder werd al onthuld dat de populaire christelijke band Hillsong Young & Free naar de EO-Jongerendag komt.

Tauren Wells

Presentator Joram Kaat (24) is enthousiast dat het christelijke talent Tauren Wells naar de EO-Jongerendag komt: “Deze man maakt echt te gekke muziek. Pop, dance, rap, zijn muziek heeft alles. Hij heeft uithalen als Michael Jackson en moves als Justin Timberlake, supertof! En bovenal heeft hij een diep verlangen om mensen dichter bij God te brengen en dat is precies wat we met de EO-Jongerendag willen.”

Bizar

Joram staat dit jaar voor de vijfde keer op het podium als presentator. Tien jaar geleden kreeg hij als 15-jarig jochie na lang zeuren eindelijk een mail terug van voormalig EO-medewerker Tim Dik. Joram: “Je kunt Tim gerust ‘mister EO-Jongerendag’ noemen, en ik stalkte hem omdat ik ontzettend graag wilde helpen achter de schermen. Kabels trekken, dingen tillen; het maakte me niets uit, ik wilde alles doen. Een tiener op sleeptouw nemen kost op zo’n dag natuurlijk veel energie, maar Tim streek met de hand over zijn hart en nodigde mij uit. Tijdens die Jongerendag belde ik nog stiekem mijn broer voor advies. Ik moest een artiest begeleiden die om een pillow vroeg. Ik verstond geen woord Engels en had dus geen idee dat hij een kussen nodig had. Het is inmiddels tien jaar later en straks sta ik voor de vijfde keer op het podium als presentator. Bizar verhaal, hè?”

BEAM the light

Joram Kaat - Presentator EO-Jongerendag 2019

Het mag dan niet de eerste keer zijn voor Joram, toch voelt de EO-Jongerendag dit jaar ook voor hem als nieuw. “We verhuizen van GelreDome in Arnhem naar Rotterdam Ahoy. Mede vanwege die verandering hebben we ervoor gekozen met het thema terug te gaan naar de essentie van geloven, én van BEAM: licht ontvangen en geven, oftewel ‘Beam The Light’.” 

Huilende tieners

“Ik merk dat er veel duisternis is onder jongeren,” vervolgt Joram. “Dit blijkt ook uit allerlei onderzoeken: depressie, eenzaamheid en zelfmoord komen veel voor onder jonge mensen. Cijfers blijven vaak abstract, maar ik zie het terug in mijn werk bij BEAM. Afgelopen jaren zijn we rond Pasen op een aantal middelbare scholen geweest om met muziek het verhaal van Jezus te vertellen. Tijdens deze scholentour hadden we in één week zo’n tien vieringen, en na elke viering bleven er huilende tieners met heftige verhalen achter in de aula. Als ik zo’n scholier spreek, doet dat wat met me. Dan besef ik hoe heftig de problemen zijn waarmee jongeren worstelen.”

Niet uitgepraat

“God gaat dwars door de duisternis heen, dat wil BEAM vertellen. Allereerst schijnt God Zijn licht op jou. Hij houdt van je en je mag zijn zoals je bent. Vervolgens mag je dit licht beamen naar mensen om je heen. Als een bezoeker van de EO-Jongerendag de helft van het programma overslaat om een patatje te eten in het winkelcentrum, en daardoor alleen de zin ‘Beam The Light’ heeft onthouden, is dit meer dan genoeg. Daar gaat het om! ‘Beam The Light’ is een duidelijke opdracht van God en wij kunnen elke dag kiezen wat we daarmee doen.”
Nieuw is ook dat BEAM het hele jaar – zowel online als in het magazine – met jongeren over dit thema doorpraat. “Zo blijft het niet bij één dag,” zegt Joram. “De EO-Jongerendag is het hoogtepunt van het jaar, maar we raken niet uitgepraat over het Licht dat Jezus is.”

Tekst: Wilke Stuij
Beeld: Willem-Jan de Bruin

Reserveer snel!

Op 25 januari start de kaartverkoop voor de EO-Jongerendag op 25 mei 2019 in Rotterdam Ahoy.
Ga naar EOJongerendag.nl voor het reserveren van kaarten. Wees er snel bij, want op = op!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons