Spreeuwen zorgen voor schitterend schouwspel in Israël

Balletvoorstelling in de lucht

Duizenden spreeuwen uit Rusland en Oost-Europa komen ieder jaar overwinteren in het zuiden van Israël. Terwijl ze door de lucht vliegen creëren ze prachtige vormen. Het lijkt wel een balletvoorstelling in de lucht. Een adembenemend schouwspel!

Deskundigen vermoeden dat de vogels om verschillende redenen in ingewikkelde patronen vliegen zodra ze opstijgen. Zo zouden de spreeuwen zich beter beschermd voelen tegen roofdieren als ze kunnen opgaan in de massa. Ze veranderen de vorm van de formatie dikwijls om vijanden te verwarren. De vogels helpen elkaar ook om aan voedsel te komen en hun dagelijks ‘optreden’ is prachtig om te zien.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons