Sela komt naar de Nederland Zingt Dag

Populaire christelijke band geeft acte de présence in Utrecht

in Christelijk Nieuws

De band Sela maakt op zaterdag 6 april haar opwachting tijdens de Nederland Zingt Dag in Jaarbeurs Utrecht. Sela is al jaren een bekende naam in de christelijke muziekwereld.

“We zijn blij en dankbaar dat Sela erbij is”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol. “Sela maakt muziek die, net als bij Nederland Zingt, mensen verbindt. Hun liederen worden in heel veel kerken gezongen en ze helpen mensen in tijden van vreugde en verdriet.”

Hij laat niet los

De boodschap in de muziek van Sela sluit nauw aan bij het thema van deze editie van de Nederland Zingt Dag: Hij laat niet los. “Hoewel in onze samenleving het geloof in God naar de achtergrond lijkt te verdwijnen, mogen we weten dat God ons niet loslaat”, zegt Schol. “God is erbij als we ziek zijn, als we verhuizen, als onze kinderen niet meer naar de kerk gaan, als we iemand moeten missen… Dat wil niet zeggen dat alle problemen van het ene op het andere moment verdwijnen, maar het geeft wel hoop. Hoop voor vandaag, morgen en de toekomst. Sela draagt dit prachtig uit in een lied als Ik zal er zijn.”

Vaste waarde

Sela ontstond in 2005 en is sindsdien een vaste waarde in de Nederlandse christelijke muziekscene. Hoewel de samenstelling van de band meermaals is gewijzigd, blijft het doel gelijk: liederen schrijven voor de kerk van nu, om zo mensen te verbinden met God en met elkaar. De band werkte een keer eerder mee aan de Nederland Zingt Dag; dat was tijdens de editie van 2015. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons