'Ruziemaken mag, maar niet als de kinderen erbij zijn'

Advies van de paus aan ouders

in Christelijk Nieuws

Tijdens de jaarlijkse doopmis waarin paus Franciscus zondag voorging, gaf hij een bijzondere raad aan jonge ouders: maak gerust ruzie, maar laat je kinderen het niet horen of zien.

Tijdens de mis, waarbij volgens Het Laatste Nieuws 27 kinderen ten doop gehouden werden, zei hij: “Het is normaal dat koppels ruzie maken. Het zou raar zijn als ze dat niet zouden doen. Doe dat gerust, maar laat je kinderen het niet horen of zien. Je hebt geen idee hoe beangstigend het voor kinderen is om hun ouders ruzie te zien maken.”

Niet uitzonderlijk

Het is volgens de nieuwsdienst niet uitzonderlijk dat de paus dergelijk opvoedkundig advies geeft. Hij deed dit al in de jaren dat hij actief was als priester, bisschop en kardinaal in Buenos Aires en daar een eigen gemeenschap leidde.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons