Romano zat 12 jaar onschuldig in Spaanse cel: 'Ik heb het niet gedaan'

Maandag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Romano van der Dussen: Ik heb het niet gedaan

Romano van der Dussen zat 12 jaar in een Spaanse gevangenis voor iets wat hij nooit heeft bekend. Later bleek uit DNA-onderzoek dat hij niet de dader was. In de documentaire Ik heb het niet gedaan (BNNVARA) vertelt hij over de nachtmerrie waarin hij terechtkwam.

Regisseur Elena Lindemans volgt Romano vanaf zijn vrijlating twee jaar lang. Samen pluizen ze het horrorscenario uit. In Ik heb het niet gedaan proberen ze te achterhalen waarom Romano als dader werd aangewezen. Was er sprake van opzet of van een gerechtelijke dwaling? De documentaire is een reconstructie van deze heftige geschiedenis. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Romano van der Dussen 12 jaar onschuldig vast

Romano slechts gedeeltelijk vrijgesproken

De documentaire laat zien hoe Romano nog altijd vecht om zijn onschuld te bewijzen, want hij is slechts voor een deel vrijgesproken. Maar in de film ontdekt de regisseur ook hoe dun de lijn tussen goed en kwaad – tussen recht en onrecht – kan zijn. Is Romano wel zo onschuldig als hij zegt te zijn?

2Doc: Ik heb het niet gedaan

Maandag 28 januari, 20.25 uur, NPO 2

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons