'Reizen Waes Europa': onbekende gebieden in Spanje

Vrijdag 25 januari, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips
Tom Waes in Spanje

In 'Reizen Waes' doet de Vlaamse avonturier Tom Waes landen aan die de gemiddelde toerist links laat liggen. In de eerste aflevering van dit seizoen gaat hij naar Spanje.

Jaarlijks trekken 75 miljoen toeristen naar cultuursteden als Barcelona en Madrid, of naar de zonnige Spaanse costa’s. Maar waar in Spanje kom je terecht als je de toeristische trekpleisters links laat liggen?

In het westen, ook wel de achterkant van het land genoemd, ontdekt Tom een Spanje waar de meesten van ons nauwelijks iets van weten: een leeggelopen en wat achtergestelde streek met nog ongewone gebruiken. In het Galicische plaatsje Muxía waagt hij zijn leven door samen met plaatselijke vissers langs de woeste rotskust op zoek te gaan naar eendenmosselen. En in Piornal in Extremadura bekogelen dorpsbewoners tijdens de jaarlijkse processie een vreemd uitgedoste figuur met duizenden rapen.

Reizen Waes Europa

Vrijdag 25 januari, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: VPRO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons