Rail Away: treinreis door Taiwan op weg naar jubileum

Fans leven toe naar 200e aflevering: iedere dag, 19.55 uur, NPO 2

in Mediatips

De EO zendt vrijdag de 200e aflevering van Rail Away uit. Dan reizen we met de beroemde Zwitserse Glacier Express naar de Matterhorn. In de aanloop naar dit jubileum kunnen we iedere avond kijken naar een reeks bijzondere herhalingen, die begint met een trip door Taiwan. 

De trein vertrekt vanuit de miljoenenstad Taipei in het noorden van Taiwan naar de oostkust van dit land. Er volgt een rit langs de kust, die prachtige beelden oplevert. Het einddoel van het eerste traject is Yilan, een stad die tussen veel rijstvelden ligt. In Sandiaoling nemen we vervolgens de zogenaamde Pinxi-lijn, genoemd naar de stad in dit berggebied.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Rail Away: 200e aflevering en Nacht van Rail Away


200e aflevering Rail Away 
In de jubileumaflevering komt alles samen waar Rail Away voor staat: een treinreis door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes. De reis gaat van start met een stoomlocomotief op het Furkabergmassief in Zwitserland. Daarna reizen we verder met de Glacier Express.
Vrijdag 11 januari, 19.45 uur, NPO 2

Nacht van Rail Away 
Na de jubileumuitzending is het tijd voor een extra lange rit door de nacht. Tijdens deze Nacht van Rail Away doorkruist de kijker per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs zes.
Vrijdag 11 januari, 23.45 uur, NPO 2 

Beeld: Gerben van Ommen en Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons