Opnieuw veel Bijbelse namen in babynamen top 10

Per provincie opvallende verschillen

Populairste babynamen

De populairste kindernamen uit 2018 zijn bekend gemaakt. Ouders noemden hun kinderen vorig jaar het vaakst Lucas en Julia. De meest populaire jongensnaam werd 681 keer gegeven en 797 meisjes die vorig jaar werden geboren zijn Julia genoemd, blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

In de top 10 van kindernamen zijn opnieuw opvallend veel Bijbelse namen te vinden. Op de tweede plaats staat de naam Levi, op de vierde plaats de naam Sem en op de vijfde plaats Noah. Ook de naam Bram (afgeleid van Abraham) en Daan (van Daniël) staan in de top 10. 

Adam

In een aantal provincies staat ook de naam Adam in de top 10 van populairste jongensnamen. In de top 10 van meisjesnamen vinden we de Bijbelse naam Anna op plek 7, Sara op 8 en de naam Eva op 9.

Verschillen

Per provincie zijn er opvallende verschillen. Zo komt de koploper onder de jongens, Lucas, niet terug in de top 10 van de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Drenthe en Groningen. In de laatste twee provincies en Friesland was tevens Lieke de meest gegeven meisjesnaam. 

Lukas of Lucas

Net als vorig jaar werd in Zeeland een jongen het vaakst Jan genoemd. In 2017 waren Noah en Emma de meest populaire kindernamen. Julia stond toen nog op plek 4 van de lijst en Lucas bij de jongens op plek 3. In de lijst werkt de SVB overigens met de unieke spelling van de naam. Lukas wordt daardoor apart meegerekend, naast Lucas.

Populairste babynamen 2018 SVB top 10 van jongensnamen en meisjesnamen

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons