‘Niemand dacht dat ik de volgende dag zou halen’

Faizal Samson in 'De Verandering'

Als Faizal Samson rond de 30 is, heeft zijn leven een dieptepunt bereikt. Al zijn mooi opgebouwde dromen zijn compleet uit elkaar gespat. Hij is op dat moment alles kwijt: zijn geld, zijn dure kleding en zijn mooie auto’s. Bovendien heeft hij vaak zo’n honger, dat hij zelfs rauwe bevroren kroketjes eet uit de diepvries van zijn tante.

Faizal wilde altijd al graag die snelle jongen zijn met dure kleding en mooie auto’s. Dat lukt, en jarenlang gaat het Faizal voor de wind. Het lijkt zo makkelijk, een leven als pooier. Een paar vrouwen achter het raam, een beetje handelen in cocaïne; het geld stroomt binnen. Maar het vliegt er dankzij zijn luxe levensstijl ook met bakken weer uit. Faizal wil na een tijdje zelf weleens weten hoe het voelt om drugs te gebruiken en raakt al snel verslaafd.

Graatmager

Vanaf dat moment gaat het bergafwaarts met Faizal. Het dure kostuum wordt een stinkende, versleten spijkerbroek. De Mercedes moet hij inruilen voor een gammele oude auto. Faizal is inmiddels zwaar verslaafd aan drugs. Hij eet niet, slaapt niet en is graatmager. Mensen om hem heen beseffen dat elke dag zijn laatste kan zijn.

Depressief

Op een nacht rijdt Faizal zwaar depressief rond door de Amsterdamse Bijlmer. Hij wil een einde aan zijn leven maken. Maar dan ziet hij iets wat hem dwingt  te stoppen.

De Verandering

Zaterdag 12 januari, 18.17 uur, NPO 2 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons