Leo Habets overleden

'Ik zal de tranen van uw ogen wissen'

in Christelijk Nieuws

Na een ziekbed van bijna twee jaar is Leo Habets op woensdag 2 januari 2019 overleden aan darmkanker. De begrafenis vindt plaats in kleine familiekring. Leo is 70 jaar geworden. Hij laat zijn vrouw Christine, drie dochters en drie kleinkinderen achter.

Leo kwam als jonge man tot geloof. Vanaf het eerste begin zag hij het als zijn roeping het Evangelie op grote schaal te verkondigen via de media. Zo was hij in 1982 verantwoordelijk voor de nationale evangelisatie-actie ‘Er is hoop’ waaraan meer dan 300 kerken deelnamen. Als onderdeel van die campagne werd huis aan huis in heel Nederland een evangeliserend magazine verspreid, in een oplage van 5,2 miljoen exemplaren. In het kader van die actie startte hij, samen met zijn vriend, de journalist Johan Bos, de gratis evangelische krant Uitdaging.

Bijbelstudie

Van 1987 tot 1996 leidde hij het Europese werk van de internationale christelijke organisatie Campus Crusade for Christ. De organisatie telde toen meer dan 700 fulltime medewerkers in 15 landen. In de negentiger jaren begon hij met één van de eerste Nederlandse bijbelstudiesites onder de naam 'Manna-vandaag'. Daar konden belangstellenden zich abonneren op een dagelijkse Bijbelstudie. Méér dan 30 miljoen studies werden in de loop der jaren wereldwijd in het Nederlands, Engels en Duits verzonden.

Uitdaging

De laatste jaren was Habets o.a. weer verantwoordelijk voor de uitgave van de evangelische krant Uitdaging, die hij na veel omzwervingen had kunnen terugkopen. Vijftig jaar is hij zijn roeping om het Evangelie te verkondigen via de media trouw gebleven. Ondanks zijn lijden heeft Hij zijn vertrouwen in God niet verloren. Hij was ervan overtuigd dat Hij zijn eeuwigheid mag doorbrengen bij God, die Zelf alle tranen van onze ogen zal afwissen.

Bron: Uitdaging

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons