Kerkband Justin Bieber naar EO Jongerendag

Thema: 'BEAM the light'

in Christelijk Nieuws

Hillsong Young & Free, de band van de kerk die Justin Bieber regelmatig bezoekt, komt naar Rotterdam Ahoy voor de 45e editie van de EO Jongerendag. De Jongerendag wordt dit jaar gehouden op 25 mei. Dat maakt het EO-jongerenplatform BEAM vandaag bekend tijdens een event.

Bieber post regelmatig over de Hillsong-kerk. Hillsong Young & Free is een van de populairste christelijke bands ter wereld en is de eerste artiest van de EO-Jongerendag die bekendgemaakt wordt. Presentator van de EO Jongerendag Joram Kaat is enthousiast over de Grammy-genomineerde band: “Hillsong Young & Free bestaat uit een groep jonge gasten die zich laten inspireren door artiesten die wij, jongeren, allemaal tof vinden. Hun sound is precies de muziek die we op Spotify of op feestjes horen, maar dan met als doel om God te aanbidden. Dit wordt een mooi feest!”

Blij verrast

Ook de ‘beamers’ – de jongeren die de achterban vormen van BEAM – reageren blij verrast op de komst van Hillsong Young & Free. “Begrijpelijk," zegt Joram, "want ze kunnen de meeste liedjes woord voor woord meezingen.”

Licht

De EO Jongerendag is al jaren een van de grootste christelijke evenementen in Nederland. Dankzij de muziek en eigentijdse taal ontdekken jongeren dat God van hen houdt én dat ze niet alleen staan in hun geloof. Het thema van de EO Jongerendag 2019 is ‘BEAM the Light’. In de Bijbel zegt Jezus dat Hij het licht van de wereld is. Tijdens het evenement worden jongeren geïnspireerd om dat licht door te geven aan hun omgeving. 
Dit jaar is de locatie van de EO Jongerendag Rotterdam Ahoy.

Meer informatie over de EO-Jongerendag is te vinden op EO.nl/jongerendag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons