Jurre Geluk presenteert voor het eerst 'Je zal het maar hebben'

Dinsdag 7 januari, 21.00 uur, NPO 3

in Mediatips
Jurre Geluk en Kees

In een nieuw seizoen van Je zal het maar hebben ontmoet Jurre Geluk inspirerende en dappere jonge mensen met een zeldzame aandoening of ziekte. Ze laten zien dat ze, ondanks hun aandoening, niet aan de zijlijn maar midden in het leven staan. 

Al van jongs af aan keek Jurre naar Je zal het maar hebben. Later stond dit programma heel hoog op zijn bucketlist om te mogen presenteren, al had hij nooit durven hopen dat hij het ook daadwerkelijk mocht gaan maken. "Dit seizoen volg ik waanzinnige jonge mensen. Tijdens het draaien kreeg ik wel 10.000 reality-checks en werd ik weer met beide benen op de grond gezet, maar wat een levenslust heb ik gevoeld bij deze mensen. Het was een eer om ze te mogen portretteren.”

Esmee heeft Arterio Veneuze Malformatie

In de eerste aflevering volgt Jurre de 14-jarige Esmee. Esmee heeft Arterio Veneuze Malformatie (AVM). Dit uit zich bij haar in een grote ader die haar hele gezicht bedekt. Haar gezicht is hierdoor sterk vervormd en extreem gevoelig voor bloedingen. Als deze ader gaat bloeden, kan dit fatale gevolgen hebben. Esmee is al meerdere keren met ernstige bloedingen in het ziekenhuis beland en daarom moet haar moeder altijd bij haar in de buurt zijn om te helpen als het misgaat. Toch laat Esmee zich niet tegenhouden en sleept haar moeder gewoon overal mee naartoe.

Kees heeft geen knieën, ellebogen en handen

De 22-jarige Kees heeft geen knieën, geen ellebogen en geen handen, maar hij weet zich prima te redden in de maatschappij. Zo heeft hij net een nieuwe job bij de klantenservice van een telecombedrijf en is hij gek op hardrock en voetbal. Kees is positief en praat openhartig en met veel humor over zijn leven als kleine man met grote plannen.

Je zal het maar hebben

Dinsdag 7 januari, 21.00 uur, NPO 3

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons