Interserve start 'uitzendbureau'

‘Er zijn veel mogelijkheden in Azië en de Arabische wereld’

in Geloven

Zendingsorganisatie Interserve wil zich vanaf dit jaar meer richten op vacatures in Azië en de Arabische wereld. Daarmee wil de organisatie zich profileren als ‘het uitzendbureau waar geloof werkt’, in de hoop meer christenen te interesseren voor een zendingsbaan in het buitenland.

“We zien heel veel mogelijkheden om mensen naar Azië of de Arabische wereld uit te zenden om daar als christen getuige te zijn," vertelt Interserve-directeur Arco de Leede. “De kerk daar is klein en fragiel, en de meeste mensen hebben nog nooit van het evangelie gehoord. Het is dus belangrijk om naar deze regio’s mensen uit te zenden, maar onder Nederlandse christenen is dat niet erg bekend. Vandaar dat we nog meer gaan focussen op het uitzendbureauaspect. En hoewel we dit al 165 jaar doen, gaan we nu nog nadrukkelijk die vacatures promoten.”

Kunnen mensen bij jullie terecht net als bij andere uitzendbureaus?
“Ja, dat kan, al zijn we natuurlijk niet een uitzendbureau als Vedior of Randstad. Wij zenden heel bewust christen-professionals uit, zodat zij door hun werk en contacten kunnen getuigen van hun geloof in Jezus. We hopen zo een nieuwe groep young professionals en vroeggepensioneerden aan te spreken.”

Hebben jullie eigen projecten?
"We hebben geen eigen Interserve-projecten, al zijn er wel Interserve-Partners die projecten helpen opzetten. Iedereen die wij uitzenden, wordt gedetacheerd bij een lokale organisatie of een lokaal bedrijf of ziekenhuis. Als we kandidaten voor vacatures hebben, gaan we in gesprek met de organisaties waarmee we samenwerken. En als we voor geïnteresseerden nog geen passende werkplek hebben, gaan we daarnaar op zoek bij een samenwerkingspartner."

Aan welk soort werkers is momenteel behoefte?
“Hogeropgeleiden kunnen we het beste plaatsen. Denk daarbij aan hbo- of universitair geschoolden. Omdat we geen banen willen innemen die door lokale mensen ingevuld kunnen worden, kom je snel bij de hogergekwalificeerde banen uit. Daar is de behoefte echt groot. Om er een sector uit te lichten: in de medische hoek zijn altijd mensen nodig. Veel goed opgeleide mensen uit arme landen vertrekken naar het buitenland. De lonen zijn daar vaak beter. Door in arme landen hoger gekwalificeerde vacatures te vervullen, kunnen wij een toegevoegde waarde bieden.
Op onze Nederlandse site is te zien welke vacatures er nu zijn.”

Beeld: Interserve

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons