'Ik voelde me eenzaam en depressief'

Hans van der Togt in 'De Kist'

in Mediatips

Wie de naam Hans van der Togt (71) hoort, denkt al snel aan het televisieprogramma 'Rad van Fortuin'. Van dit populaire programma was de immer vrolijk ogende Van der Togt jarenlang de presentator.

Hoewel Hans van der Togt die periode bij Rad van Fortuin als het hoogtepunt in zijn leven beschouwt, ging en gaat er achter dat blije gezicht veel verdriet schuil. "Toen Rad van Fortuin in 2001 stopte, ben ik in een diep, zwart gat gevallen. Er was ineens helemaal niets meer. Het hield gewoon op. Ik voelde me eenzaam en depressief.”

Alcoholverslaving van Hans van der Togt

Hans had een jarenlange worsteling met zijn alcoholverslaving. Hij miste het overlijden van zijn moeder, omdat hij te dronken was om naar zijn stervende moeder toe te rijden. Zijn vader overleed aan kanker. “Ik heb mijn vader nooit horen zeggen: 'Ik hou van jou.'” Zijn levenspartner Chris verloor hij aan aids.

Bang

De laatste tijd lukt het hem om de drank te laten staan en gaat het beter met Hans. Maar ouder worden vindt hij verschrikkelijk. "Ik ben enorm bang om alzheimer te krijgen. Wie gaat er voor mij zorgen als ik dement word? Veel mensen hebben een paar mantelzorgers. Ik núl!"

De Kist

Zondag 13 januari, 23.45 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons