'Dokters van morgen': Gert-Jan loopt weer na dwarslaesie

Dinsdag, 21.25 uur, NPO 1

in Mediatips
Antoinette Hersenberg Dokters van Morgen

Gert-Jan is na een dwarslaesie geopereerd in Zwitserland. Nu kan hij weer lopen. Een doorbraak in de wereld van de revalidatie. Presentator Antoinette Hertsenberg volgt Gert-Jan een jaar lang in deze aflevering van Dokters van morgen (AVROTROS). 

Antoinette heeft vanavond meer nieuws in dit programma, dat in het teken staat van innovaties in de zorg. In de Verenigde Staten krijgen patiënten met een hersenschudding en heel andere behandeling dan in Nederland. Daar staat zelfs in de wet dat bij je na een val tijdens een sportwedstrijd verplicht moet worden gewisseld.

Voetbaltalent voor behandeling naar VS

Ook maakt de kijker kennis met het grote voetbaltalent Rianne Schorel. Zij loopt tijdens een wedstrijd een zware hersenschudding op, waardoor ze zelfs depressief wordt. Na een intensieve behandeling in de VS kan zij alles weer. Ook neemt Antoinette een kijkje in de nieuwe Daan Theeuwes Kliniek, die gericht is op de behandeling van jongeren en jongvolwassenen.

'Dokters van morgen' over revalidatie

Antoinette Hertsenberg onderzoekt in Dokters van morgen spraakmakende innovaties in de zorg. Hoe kunnen we met behulp van ons immuunsysteem een lang en gezond leven leiden? Hoe belangrijk is een evenwichtig microbioom voor onze gezondheid? Vanavond staat dit medische programma in het teken van nieuwe ontwikkelingen op het terrein van revalidatie. 

Dinsdag 29 januari, 21.25 uur, NPO 1 

Beeld: AVROTROS/Elvin Boer 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons