Demonstratie bij SGP-hoofdkantoor Rotterdam

'Spreek je uit tegen haat'

in Christelijk Nieuws

Bij het partijkantoor van de SGP in Rotterdam heeft vrijdagavond een actiegroep gedemonstreerd vanwege de Nashville-verklaring. Volgens een woordvoerder van de groep, de zogeheten Memes voor de Massa's, waren er ongeveer 150 activisten op de been.

SGP-fractieleider Kees van der Staaij kwam onlangs onder vuur te liggen omdat hij de verklaring heeft ondertekend. Daarin worden homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen en wordt volgens sommigen de suggestie gewekt dat mensen hiervan kunnen genezen. Later verklaarde Kees van der Staaij dat zijn handtekening onder de Nashville-verklaring geen bewuste actie was

Regenbogen

Met de demonstratie wilde de groep een tegengeluid laten horen. ,"Laat zien hoeveel liefde mensen aan elkaar kunnen geven en spreek je uit tegen haat en christenfundamentalisme", zo meldt de organisatie op Facebook. De demonstranten hebben met krijt regenbogen op de stoep aangebracht en er waren diverse sprekers.

Vergunning

Volgens een SGP-woordvoerder was de partij op de hoogte, omdat aan de demonstranten een vergunning was verstrekt. Er was volgens hem politie aanwezig. ,,We waren niet verbaasd. Iedereen heeft het recht te demonstreren. Wij hebben alle vragen over de Nashville-kwestie beantwoord. Die discussie is goed gelopen. We hebben tekst en uitleg gegeven. Dit is daarom een nabrander", aldus de zegsman over de demonstratie in Rotterdam.

Bedankt

Eerder vandaag plaatste Kees van der Staaij een bericht op Facebook waarin hij iedereen bedankt voor 'alle bemoediging en warme steun in de afgelopen weken'. Hij schrijft: "Ik heb eerlijk geprobeerd uit te leggen hoe het gelopen is, dat het van mij geen bewuste keus was geweest om de verklaring te ondertekenen en daarmee naar buiten te komen. Maar dat ik, toen alle commotie inmiddels was ontstaan, niet weg wilde lopen voor wat ik een jaar geleden tegen de initiatiefnemers had gezegd: dat ik me herken in de klassiek-christelijke noties die erin staan over huwelijk, gezin en seksualiteit."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons