De koning op bezoek bij JINC-project 'Baas van morgen'

Blog van Jeroen Snel

Na een rustige start van het nieuwe jaar zijn de royals inmiddels weer volop aan het werk. Zo is de koning deze week aanwezig bij een evenement op het hoofdkantoor van een grote bank in Amsterdam.

Deze bijeenkomst is de afsluiter van het project ‘JINC Baas van Morgen’. Ruim tweehonderd jongeren die opgroeien in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand, nemen hierbij voor één dag de baan over van Nederlandse directeuren en politici. Zo zijn ze bijvoorbeeld even directeur van een bank, burgemeester, CEO van een multinational of partner bij een advocatenkantoor. Door een dagje ‘de baas’ te zijn, ervaren ze hoe het is om leiding te geven, leren ze een organisatie van binnenuit kennen en doen ze waardevolle contacten op voor later. Op de slotbijeenkomst vertellen enkele ‘bazen van morgen’ aan de koning hoe het was om aan het roer van een bedrijf of organisatie te staan.

Willem-Alexander is een koning die midden in de maatschappij staat. Het samenbinden van mensen ziet hij als zijn belangrijkste taak. Daar horen jongeren – Nederlanders van de toekomst – helemaal bij. Ook onder jonge landgenoten is onze koning best populair. Mensen willen graag een selfie met hem maken, maar daar houdt Willem- Alexander niet zo van. Hij kijkt iemand liever in het gezicht dan dat hij een telefoon op zich gericht ziet. Dat betekent niet dat onze koning niet benaderbaar is. Hij schudt altijd zo veel mogelijk handen en wil iedereen laten merken: wat leuk dat u er voor mij bent! Ik ben er ook voor u of jou.

 

Blauw Bloed

Zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons