Christelijke LHBT'ers sturen valentijnskaart naar ondertekenaars Nashvilleverklaring

'Dag Kees, bel je me?'

in Christelijk Nieuws

Tijdens een bijeenkomst zondag stuurden christelijke LHBT’ers kaarten met een boodschap van liefde naar Kees van der Staaij en de vier initiatiefnemers van de Nashville-verklaring. ‘Dag Kees, bel je me?’

De bijeenkomst in de Andreaskerk in Rotterdam met zo’n 150 aanwezigen werd georganiseerd door de Lutherse Gemeente Rotterdam en stichting Wijdekerk. Te gast waren Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland, Gerrit van Meijeren, classispredikant Zuid-Holland Zuid van de Protestantse Kerk in Nederland en Miranda Terpstra van stichting Wijdekerk. De bijeenkomst had als doel te laten zien dat LHBT en christen-zijn geen tegenstelling hoeft te zijn.

LHBT-vriendelijke kerk

Stichting Wijdekerk meldde dat in de week na de Nashville-verklaring tientallen kerken zich hebben aangemeld als LHBT-vriendelijke kerk. Op de kaart van hun website staan inmiddels meer dan 300 kerken, die aangeven of je in hun kerk een taak kunt uitoefenen of een zegen over je relatie kunt ontvangen als LHBT’er.

Gesprek LHBT-gemeenschap en kerken

De sprekers benadrukten dat het gesprek tussen de LHBT-gemeenschap en kerken van groot belang is, en dat juist gelovige LHBT’ers daarin een sleutelrol hebben door hun verhaal te delen. Miranda Terpstra schreef op een groot rood hart, gericht aan de ondertekenaars van de Nashvilleverklaring: ‘Beste ondertekenaars, wij hopen en vertrouwen dat u openstaat voor gesprek. Wijdekerk staat hier graag voor open, naar u, want samen zijn wij de kerk!’

Boodschap op valentijnskaarten

De bezoekers konden aan het einde van de bijeenkomst ook hun boodschap kwijt. Ze schreven hun boodschap op valentijnskaarten, gericht aan Kees van der Staaij, ds. Piet de Vries, ds. Maarten Klaassen, ds. Rinie van Reenen en evangelist Arjan Baan. Ze lieten teksten achter als "In Gods huis is iedereen welkom." Of: "Denk aan Mattheüs 23: daar staat 14 keer: 'Oordeelt niet’." Ook liet iemand zijn telefoonnummer achter op de kaart aan SGP-leider Kees van der Staaij, omdat hij graag het gesprek met hem wil aangaan. "Dag Kees, bel je me?"

Beeld: Marjo Dekker - Moments of Memory fotografie

Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT'er (lesbisch, homo, bi, transgender) of nauw betrokken bij LHBT'ers. Zij vinden dat iedereen, ongeacht geaardheid, zichzelf moet kunnen zijn binnen zijn of haar kerk. Op de website van Wijdekerk is een overzicht te vinden van alle kerken in Nederland waar LHBT’ers welkom en geaccepteerd zijn. Ook organiseert zij door het land bijeenkomsten zoals ‘TafelTijd’, waar gelovige LHBT’ers elkaar rondom een maaltijd kunnen ontmoeten. TafelTijd Rotterdam wordt elke twee maanden gehouden in de Lutherse Andreaskerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons