Christelijke hulpverlener komt om bij vuurwerkongeval

'God heeft jou geschapen met een doel'

Door een tragisch vuurwerkongeval tijdens oud en nieuw in Enschede is Henk Kempers (54) om het leven gekomen. Henk was onder andere zeer actief als hulpverlener, met name voor mensen met een verslavingsachtergrond.

De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Duidelijk is wel dat er op een aanhangwagen met hout een doos vol vuurwerk heeft gestaan. Henk stond daar vlakbij. De doos is vermoedelijk geëxplodeerd waarbij het hout alle kanten op vloog. Mogelijk is Henk geraakt door een blok hout. Inmiddels is een 30-jarige man uit Enschede aangehouden in verband met deze dodelijke vuurwerkexplosie.

Radicale bekering

'Big Foot 50', zoals Henk door zijn omgeving vaak werd genoemd, kwam op zijn veertiende in aanraking met drugs en gebruikte dagelijks heroïne. Hij volgde talloze afkickprogramma’s en zocht zelfs zijn toevlucht tot waarzeggers en tarotkaartlezers. Op 21 oktober 1990 rond middernacht wordt Henk op straat aangesproken door een groepje mensen van de Pinkstergemeente. Ze bidden met hem. Henk komt radicaal tot bekering en sinds die dag in 1990 raakt hij geen drugs meer aan. Henk stelt zijn leven vanaf dat moment in dienst van de hulpverlening aan verslaafden. In samenwerking met diverse kerken wilde hij in 2019 als een familiehuis opzetten voor mannen met een verslavingsprobleem.

Nieuwjaarswens

Onlangs plaatste Henk een video met nieuwjaarswens op sociale media. Daarin zegt hij onder andere: "Ik wens jou toe dat je de dromen in je hart vorm gaat geven in 2019. In Psalm 139 staat dat God je in de schoot van je moeder heeft geweven met een doel. Dus bouw aan gezonde relaties, en vraag om advies als je iets graag zou willen doen. Want alleen lukt het je niet. Gods zegen wens ik je toe!"

Geschokt

Op Facebook wordt geschokt gereageerd op zijn plotselinge overlijden. "Henk, je was een mooi mens vol passie voor Jezus. Puur en echt, bewogen met kostbare zielen. Een voorbeeld voor velen. Thanks voor wie je was." En: "Kerel, je was zo vol passie voor Jezus. Nu ben je bij Hem. Veel sterkte voor de familie."

Wens voor 2019 - Henk Kempers

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons