Bethelkerk stopt met marathondienst voor Armeens gezin Tamrazyan

'De familie Tamrazyan mag blijven'

in Christelijk Nieuws

De Bethelkerk in Den Haag stopt de doorlopende kerkdienst waarmee uitzetting van een uitgeprocedeerd Armeens gezin werd voorkomen. Woensdagmiddag om 13.30 uur begint de afsluitende viering, waarna de kerk om 15.00 uur een persconferentie houdt. Dat meldt het ANP.

Volgens Derk Stegeman, coördinator van de marathondienst, zou het "gekunsteld" zijn om door te gaan met de actie nu de coalitiepartijen nieuwe afspraken hebben gemaakt rondom het kinderpardon. Voor zogenoemde gewortelde kinderen, die eigenlijk het land al hadden moeten verlaten, komt er een nieuwe, ruimere beoordeling.

'De familie Tamrazyan mag blijven'

Volgens Stegeman hebben diverse Kamerleden van de coalitiepartijen verzekerd dat het gezin onder het akkoord valt. De familie Tamrazyan schuilt sinds eind oktober in de kerk. De doorlopende dienst werd gehouden omdat de overheid geen kerkdienst mag onderbreken om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

De familie is heel opgelucht en blij met de nieuwe afspraken, aldus Stegeman. "Helemaal opgelucht zullen ze zijn als zwart-op-wit komt te staan dat ze mogen blijven."

Moeizame marathondienst

Het viel niet mee om de marathondienst vol te houden, liet de kerk eerder weten. Vooral voor de nachten was het soms moeilijk voorgangers en kerkgangers te vinden.

Reactie PKN Den Haag

Dominee Theo Hettema, Voorzitter van de Haagse PKN, reageert in het radioprogramma Open Huis op de positieve vooruitzichten van de familie Tamrazyan. “Het is een ongelofelijk moment. Ruim drie maanden hielden we, 24 uur per dag, een kerkdienst. Dat vergde een enorme inzet voor een groot doel: een verblijfsvergunning en toekomst voor een gezin in Nederland, en voor honderde andere vluchtelingengezinnen. Daar is nu een stevige toezegging voor gedaan door de overheid. We kunnen blij zijn!"

Beluister hier wat hij nog meer vertelde. 

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons