Beam bidt op YouTube voor de vervolgde kerk

'Ruim 700 jongeren hebben zich al aangemeld'

in Christelijk Nieuws

BEAM, de jongerenafdeling van de EO, besteedt vanavond op een bijzondere manier aandacht aan de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors vandaag publiceerde. In BEAM Live, de wekelijkse livestream op YouTube, gaan redactieleden samen met jongeren in gebed voor de vervolgde kerk.

“Inmiddels hebben al meer dan 700 jongeren aangegeven dat ze meedoen,” vertelt Wilke Stuij, redacteur bij BEAM en een van de presentatoren van BEAM Live. “Het onderwerp leeft onder de BEAM’ers. Er zijn plekken op deze wereld waar je geloof in Jezus je letterlijk álles kan kosten. Deze geloofsgenoten verdienen onze steun en ons gebed.”

Experiment

Samen bidden op YouTube is een beetje een experiment, vertelt Wilke. “Dit hebben we nog nooit eerder gedaan, dus hoe het precies gaat uitpakken, weten we niet. Maar voor jongeren is YouTube een vertrouwde plek, dus wij denken dat je daar ook best kunt bidden met elkaar.”

Bidden op YouTube

De speciale uitzending van BEAM Live is woensdag vanaf 19.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van BEAM.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons