Wie wordt de Bijbelkenner van 2018?

De Nationale Bijbelquiz – kersteditie, zaterdag 22 december, 20.30 uur, NPO 2

in Mediatips

Wie weet het meest van Kerst? Dat is de vraag op 22 december tijdens de Nationale Bijbel Quiz – kersteditie. Bisschop Michael Curry –  die sprak op de bruiloft van Meghan en prins Harry, vatte speciaal voor deze kersteditie de kerstboodschap samen. Hieronder vind je het complete fragment.

Dit jaar staat de Bijbelquiz voor het eerst helemaal in het teken van Kerst. Een verhaal dat veel Nederlanders aanspreekt. De geboorte van Jezus is het meest favoriete Bijbelverhaal van Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction naar aanleiding van De Grootste Bijbel van Nederland.
Bert van Leeuwen is enthousiast: “Als er één feest is waar Bijbelverhalen én quizzen erg geliefd zijn door heel Nederland, dan is het wel tijdens Kerst. Daarom is het prachtig dat we op deze manier zo veel aandacht kunnen geven aan de Bijbel.”    

De Nationale Bijbelquiz-app

Net zoals voorgaande jaren presenteert Bert van Leeuwen De Nationale Bijbelquiz. Marleen Stelling voorziet de kandidaten en de kijker van interessante achtergrondverhalen en weetjes. Anita Witzier, Rik Felderhof, Karin Bloemen en Jos en Dycke (bekend van Boer Zoekt Vrouw) nemen het tegen elkaar op. Alle BN-ers vormen samen met twee zelfgekozen secondanten een team.
Kijkers kunnen thuis op de bank meespelen met de NBQ-app.

De Nationale Bijbelquiz – kersteditie

Zaterdag 22 december, 20.30 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons