Visie tv-gids tijdens Kerst

Overzicht van mooie EO-programma's

in Mediatips

Het is bijna Kerst. De tijd waarin het verhaal van Jezus weer licht in de duisternis brengt, voor iedereen. Een verhaal van hoop, dat al eeuwen wordt doorverteld. En als EO doen wij dat ook nog steeds. Met mooie kerstprogramma's. Hieronder een overzicht.

De Nationale Bijbelquiz (kersteditie) Zaterdag 22 december om 20.25 uur, NPO 2

Nationale Bijbelquiz - Kersteditie

In de Nationale Bijbelquiz strijden vier bekende Nederlanders om de titel ‘Bijbelkenner van 2018’. Deze editie van de bekende quiz staat in het teken van Kerst. Wie weet het meest van dit Bijbelse feest? De Nationale Bijbelquiz staat onder leiding van Bert van Leeuwen en Marleen Stelling.

Jezus van Nazareth: Vanaf maandag 24 december om 21.15 uur, NPO 2

Jezus van Nazareth met Kefah Allush

In de serie Jezus van Nazareth onderzoekt Kefah Allush het leven van Jezus. Hij reist hiervoor af naar de gebieden waar Jezus geleefd heeft. Het is ook de geboortegrond van Kefah zelf. Hij bezoekt de plekken waar Jezus heeft rondgelopen. Hoe ziet het er nu uit? Klopt het beeld dat hij heeft over het leven van Jezus? Kefah gaat hiervoor het gesprek aan met iedereen die hem kan helpen met de vraag: hoe zag het leven van Jezus eruit?

Kerkdienst 'Je bent niet alleen' Dinsdag 25 december om 9.50 uur, NPO 2

Kerkdienst 'Je bent niet alleen'

Deze kerst-kerkdienst staat in het teken van #jebentnietalleen. In de Oude Kerk in Rijswijk is er en speciale lichtjesactie om te onderstrepen dat we samen Kerstmis vieren. Het Bijbelse verhaal voegt een extra dimensie toe: God is met ons. Dominee Michiel de Leeuw vertelt hierover in zijn preek. In deze dienst ook speciale aandacht voor de actie van EO Metterdaad voor Bangladesh en de Rohingya.

'Wie kent mij nog?' (kerstspecial) Dinsdag 25 december om 22.10 uur, NPO 2

Wie kent mij nog? kerstspecial

Tijdens de kerstspecial van Wie kent mij nog? ontmoeten de deelnemers elkaar tijdens een sfeervol kerstdiner. Mehmet, Maria, Pearl, Jelle Jan en Mariska vertelden tijdens de ‘Week tegen Eenzaamheid’ (eind september) hun verhaal. Welke reacties kregen ze op de uitzendingen en hoe gaat het nu met ze?

'De laatste 24 uur’ van René Froger Woensdag 26 december om 21.35 uur, NPO 1

'De laatste 24 uur van Rene Froger'

Wat als je het bericht zou krijgen dat je laatste 24 uur zijn ingegaan? Wat zou je nog willen doen? Wie zou je nog willen spreken, een knuffel willen geven of juist een zoen? Op Tweede Kerstdag gaat Bert van Leeuwen met deze hypothetische vraag langs bij één van Nederlands bekendste zangers: René Froger.
Bert heeft slecht nieuws voor de ras-Amsterdammer; zojuist zijn ‘De Laatste 24 Uur’ van René ingegaan...

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons