Recensie: Sta op en schitter

Een dagboek waarmee tienermeiden meer leren over God, de Bijbel en zichzelf.

Daniëlle Heerens brengt Bijbelteksten op aansprekende wijze dichterbij. De jonge auteur biedt voor elke dag een tekst met een compacte overdenking en een kort gebed. Haar dagboek is opgebouwd rond 26 thema’s, waarmee tienermeiden meer leren over God, de Bijbel en zichzelf. Als ik tienermeiden had, zou ik hun dit dagboekje graag geven. Een (klein) minpuntje is dat elke overdenking min of meer dezelfde aanvliegroute volgt, met korte openingszinnetjes als ‘Niet te geloven!’, ‘Wat zou er zijn?’ en ‘O, wat erg’, waarna de tweede zin steevast begint met woorden als ‘huiverend’, ‘verrast’ en ‘twijfelend’, gevolgd door een in de je-vorm geschetste voor- beeldsituatie. Daarmee word je weliswaar snel de overdenking in getrokken, maar meer variatie zou het geheel nóg levendiger maken.

Sta op en schitter

Daniëlle Heerens, Ark Media, 384 blz. (gebonden), € 19,95

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons