Recensie: Het nieuwe leven

Wat betekent de Bijbel voor mij vandaag?

Deze toegankelijke studiebijbel biedt de volledige tekst van de populaire parafrase Het Boek (editie 2008) en veel achtergrondinformatie. Het is de opvolger van Het Nieuwe Leven (een bewerking van de Engelstalige Life Application Bible). Het bijzondere ervan is dat het een roodletter- editie betreft: alle directe uitspraken van God de Vader, de Zoon en de heilige Geest zijn in het rood afgedrukt. Daarmee is dit een unieke publicatie in het Nederlandse taalgebied. Ook als je weinig (of zelfs niets) ‘hebt’ met Het Boek, krijg je beslist waar voor je geld: duizenden verklarende aantekeningen bij het Oude en het Nieuwe Testament, verwijzingen, landkaarten, persoonsbeschrijvingen en informatieve artikelen. De nadruk ligt op ‘praktisch geloven’: wat betekent de Bijbel voor mij, vandaag?

Het nieuwe leven

Roodlettereditie, Jongbloed, 1964 blz. (gebonden), €77,50.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons