'Over 5 jaar is kanker slechts een chronische ziekte'

Larry Kwak in 'Andries en de wetenschappers'

in Mediatips

Wat hebben geloof en wetenschap met elkaar te maken? Is wetenschap de beste weg om je geloof te verliezen, zoals populaire atheïsten nog wel eens verkondigen, of zijn er in de wetenschap juist sporen van God op te merken? Andries Knevel bezoekt vijf topwetenschappers om achter de antwoorden op deze vragen te komen. Deze week is hij te gast bij Larry Kwak.

Larry Kwak is een van de grootste kankeronderzoekers in de wereld, en werd in 2010 door Time uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de USA. Hij ontving de ‘Koreaanse Nobelprijs’, de Ho Am prijs.

Als jonge jongen wordt hij gepest en gediscrimineerd omdat hij er als anders uitziet dan zijn blanke Amerikaanse leeftijdsgenootjes. Ze noemen hem 'spleetoog' en 'kleine'. Als hij dit aan zijn ouders vertelt, geven zij hem het volgende advies: 'Leer hard en word de beste in wat je doet. Dan zul je vanzelf het respect krijgen.' 

Inmiddels is hij een van de grootste kankeronderzoekers ter wereld. Andries heeft een bijzondere ontmoeting met Larry Kwak, de wetenschapper die op het punt staat een baanbrekend vaccin te lanceren tegen kanker. Hiermee zullen de meeste kankersoorten niet meer dodelijk zijn en wordt kanker volgens Larry 'slechts' een chronische ziekte waarmee prima te leven is.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons