Minister De Jonge loopt mee met lichtjestocht Rotterdam

Tv-opnames Kerstfeest in de Stad in het teken van #jebentnietalleen

in Mediatips

Minister Hugo de Jonge (VWS) loopt mee met de lichtjestocht op zondag 9 december in Rotterdam. De lichtjestocht is een nieuw onderdeel van het muzikale kerstevenement Kerstfeest in de Stad en heeft als thema #jebentnietalleen. De tv-uitzending is op 25 december om 20:20 op NPO 1.

De Jonge lanceerde dit voorjaar het programma Een tegen Eenzaamheid om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Als wethouder in Rotterdam zette hij zich met tal van lokale organisaties en bedrijven ook al in voor het bestrijden van eenzaamheid.

#jebentnietalleen

Met het thema #jebentnietalleen steken Rotterdammers dit jaar iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem. Door mee te lopen met de lichtjestocht laten deelnemers op een symbolische manier zien er graag te willen zijn voor de ander. Een speciaal koor van Rotterdammers zet dit jaar deze kerstboodschap kracht bij. 

Vrij toegankelijk evenement

De toegang voor het evenement is gratis en de opnames starten op zondag 9 december om 20:00 uur op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk in Rotterdam. Meelopen met de lichtjestocht kan ook. De lichtjestocht begint eveneens om 20:00 uur en start vanaf het Gelderseplein. Aanmelden is noodzakelijk via lichtjestocht@eo.nl.

Muzikale cast en presentatie

De muzikale cast wordt gevormd door Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart doet verslag van de lichtjestocht. 

‘Kerstfeest in de Stad’ is een samenwerking tussen de EO, Eye2Eye Media, het Leger des Heils en Rotterdam Festivals. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons