Michael W. Smith zingt ‘Friends’ tijdens uitvaart van president Bush

‘Een onvoorstelbare eer’

in Christelijk Nieuws

De christelijke zanger Michael W. Smith zong tijdens de herdenkingsdienst van president George H.W. Bush woensdag het nummer ‘Friends’.

In een interview met CBN News noemde Michael W. Smith het “een onvoorstelbare eer” om op te treden bij de begrafenis van president Bush. 
De 41e president van Amerika, die leed aan vasculair parkinsonisme, overleed vorige week vrijdag. Hij werd 94 jaar. Volgens Newsweek was het een wens van Bush dat zijn goede vriend Smith het nummer Friends zou zingen tijdens zijn begrafenis.

'Vrienden zijn voor altijd vrienden'

“Ik hoop vooral dat het lied de president eert, omdat hij zo van dit nummer hield,” zei Michael W. Smith tegen Christianity Today. “De laatste keer dat ik hem gedag zei, omhelsde hij mij, stak zijn vinger in de lucht en zei met een twinkeling in zijn ogen: ‘Vrienden zijn voor altijd vrienden.’” Smith zei verder: “Hij is een inspiratie voor mij geweest. We praatten niet veel over politiek. Maar we hebben veel gesprekken gevoerd over God en geloof.”

Bevriend met Billy Graham

De drievoudig Grammy-winnaar ontmoette Bush in 1989, toen hij met Kerst optrad in het Witte Huis. De twee werden vrienden en gingen zelfs samen op vakantie naar Griekenland, meldt Christianity Today.
Naar verluidt waren beiden bevriend met Billy Graham, die begin 2018 overleed.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons