Hartverwarmende verhalen in 'Café Lazarus'

Nieuw tv-programma: iedere zondag, 23.40 uur, NPO 2

in Mediatips

Zondagavond zetten presentator Marleen Stelling en barman Bright Richards de deuren van Café Lazarus (EO) open. Hun gasten vertellen in de donkerste maand van het jaar hartverwarmende verhalen. In de eerste aflevering vertelt Shirma Rouse over haar Christmas Gospel Sessions, waarmee ze stad en land afreist en de liefde predikt. 

In het kerstverhaal spreekt een engel de woorden: 'Vrees niet!' Omdat dit een actuele kerstgedacht is in deze tijden van verwarring, praten Marleen en Dwight met gasten die zich niet laten leiden door angst. Ze willen de wereld een beetje beter maken en laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen. Een openhartig gesprek met Shirma Rouse vormt de aftrap van programma. "Liefde is mijn boodschap," zegt de zangeres, die bekend werd door haar deelname aan The Voice of Holland

(Tekst loopt door onder de video.)

“Voor veel mensen is de kerk een ver-van-je-bedshow. Dat snap ik heel goed, omdat het geloof niet altijd met vreugde wordt verkondigd of ervaren in deze cultuur.” Ook zegt Shirma: “De liefde die wij willen overbrengen, heeft een basis. Wat beweegt jou? Ik ben altijd wel blij en positief. Wat is dat dan? It’s the God in me.”

'Muziek vol soul'

Theatermaker en barman Bright Richards staat achter de bar, waar hij naast drankjes ook warmte schenkt. In Café Lazarus luisteren we naar krachtige en kwestbare varhalen, maar ook naar muziek vol soul. In de eerste aflevering is er muziek van zangeres Sherry Dyanne. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zangeres Sherry Dyanne

Café Lazarus

Het nieuwe televisieprogramma Café Lazarus (EO) sluit aan bij het online platform Lazarus. Als rode draad door elke aflevering loopt de komst van een 'engel' naar het café. Iedere gast neemt iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe hebben ze elkaar ontmoet en wat maakt deze engel zo bijzonder? 

Zondag 9, 16, 23 en 30 december, 23.40 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons