Dynasties: hoe overleven pinguïns de strenge winter?

Donderdag, 20.35 uur, NPO 1

in Mediatips
Dynasties - Pinguïns

Keizerspinguïns staan in deze aflevering van de BBC-natuurserie Dynasties voor een zware taak als ze aankomen op Antarctica. De winter dwingt de dieren om samen te werken. Anders zullen hun jongen de extreme kou op dit continent niet overleven. 

Een kolonie keizerspinguïns komt bij elkaar in Atka Bay, aan de kust van Antarctica. De afgelopen drie maanden hebben ze op zee naar voedsel gezicht. Als ze aankomen, is het water net helemaal bevroren. Alle andere dieren hebben het continent verruild voor de relatieve veiligheid van de zee.

'Winter Antarctica koudste op aarde'

De pinguïns zijn hier om een nieuwe generatie van hun 'keizersdynastie' groot te brengen, maar ze staan voor een grote uitdaging. Daarom moeten de dieren samenwerken om – met hun jongen – de koudste en strengste winter op aarde te doorstaan. Ontpopt de keizerspinguïn zich in deze aflevering van Dynasties als een echte overlever? 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Dynasties - Pinguïns

In The making of laten natuurfilmers van de BBC zien welke uitdagingen ze moesten overwinnen bij het maken van deze documentaire. Vanavond leven we mee met een dapper koppel keizerspinguïns dat met vereende krachten een kuiken grootbrengt.

Dynasties

De EO zendt de indrukwekkende BBC-natuurserie Dynasties donderdagavond om 20.35 uur uit op NPO 1. We zien hoe de chimpansee, keizerspinguïn, leeuw, Afrikaanse wilde hond en tijger strijden voor een plek op onze planeet. Vijf dieren leveren een heroïsche strijd om te overleven. Peter Drost verzorgt het commentaar op NPO 1. De originele versie met presentator Sir David Attenborough is te zien op NPO Start Plus

Dynasties: The making of, 14.45 uur, NPO 1
Dynasties, 20.35 uur, NPO 1

Beeld: BBC/Stefan Christmann

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons