Dit zijn de 10 meest gelezen 'Visie'-artikelen in 2018

'Visie'-lezers houden van lijstjes

in Geloven
Top 10

In de top tien van meestgelezen Visie-artikelen, staan dit jaar vijf artikelen waarin een lijst is opgenomen. Overzichten met babynamen, films, muziek en Bijbelteksten zijn populair!

1. Bijbelse namen en hun betekenis

Voor wie wil weten wat de betekenis van Bijbelse namen is, kan hier zijn hart ophalen. Dit artikel werd al in 2016 geschreven. Vorig jaar stond het op de 9e plaats in de top 10 van meestgelezen artikelen.

2. Dominee preekt zondag over lijden en verliest maandag dochter bij ongeval

Op zondag 15 april preekte dominee Zondag uit Woerden over het thema 'Lijden en Verlies'. In zijn preek haalde hij het overlijden van de dochter van staatssecretaris Blokhuis aan. "Als jonge mensen sterven, kun je dan nog zeggen: Uw wil geschiede?" vroeg hij. De volgende dag kwam zijn eigen dochter om bij een verkeersongeluk. Hier lees je wat wij erover schreven.

3. Kritiek uit christelijke hoek op hitserie 'De Luizenmoeder'

Het programma De Luizenmoeder, een parodie op het basisonderwijs, deed het goed op televisie. Naast veel waardering, was er ook kritiek op deze serie. In het artikel Kritiek uit christelijke hoek op hitserie De Luizenmoeder vertelt Niekse Selles, schrijfster en oud-leerkracht, wat haar bezwaren tegen De Luizenmoeder zijn.

4. Christelijke films en series op Netflix: dit zijn de mooiste

Het artikel Christelijke films en series op Netflix geeft een opsomming van zestien christelijke films op Netflix met een positieve boodschap, christelijke insteek of inspirerend verhaal. In de lijst zijn verschillende genres opgenomen, waaronder een christelijke actiefilm, een documentaire, Bijbelse animatie en een romantische film.

5. Langste maansverduistering én bloedrode maan samen te zien

Maansverduistering

In de nacht van 27 op 28 juli 2018 was de langste totale maansverduistering van deze eeuw te zien. Ook was er een bloedmaan zichtbaar. Veel christenen vroegen zich af dit te maken heeft met de eindtijd, waar het Bijbelboek Openbaring over spreekt. In dit artikel geeft een aantal geestelijk leiders antwoord op die vraag.

6. Concerten Kinga Bán voorlopig uitgesteld

Nadat Kinga Bán bij Sela was gestopt, gaf ze de cd Wat fluistert vandaag uit en verzorgde ze een aantal concerten. Vanwege haar gezondheid moest Kinga onverwachts een paar optredens annuleren. In het ziekenhuis was vastgesteld dat er uitzaaiingen in haar nek zaten. Een operatie volgde.

7. Alle liedjes uit The Passion 2018 op een rij

Dit jaar werd de achtste editie van The Passion uitgevoerd. Dat gebeurde in de Amsterdamse Bijlmer. In deze uitvoering stond het thema ‘Ik zie jou’ centraal. Hier zijn alle liedjes te zien die in Amsterdam gezongen werden.

8. 17 bemoedigende Bijbelteksten voor als je erdoorheen zit

Voor allerlei omstandigheden vind je hier troostrijke en bemoedigende Bijbelteksten. In deze gevarieerde lijst staan veel teksten uit de brieven van Paulus. De Romeinenbrief wordt drie keer aangehaald en is daarmee het meest geciteerd.

9. Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Elk jaar brengt Opwekking een cd uit met nieuwe liederen die in de Opwekkingsbundel worden opgenomen. Er zit veel muziek van Hollandse bodem tussen. Een van de weinige Engelstalige liederen is afkomstig van de Australische band Hillsong. In dit overzicht hebben we de nieuwe liederen op een rijtje gezet.

10. Hoe is het nu met dominee Arie van der Veer?

Op 9 april 2018 werd dominee Arie van der Veer getroffen door een herseninfarct. Er werd veel met dominee Van der Veer meegeleefd. In dit artikel vertelt dominee Van der Veer wat hem precies overkwam en over het herstel dat daarna optrad.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons