'Bad Habits, Holy Orders NL': meiden doen vrijwilligerswerk

Dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

Hoe is het om in een klooster te leven? Vijf meiden gaan de uitdaging aan in Bad Habits, Holy Orders NL (EO). Misschien kunnen de bezoekers en de zusters wel iets van elkaar leren. Vanavond gaan de jonge vrouwen vrijwilligerswerk doen. 

De zusters van Casa Carmeli spenderen hun hele leven aan het helpen van anderen. De vijf jonge vrouwen worden tijdens het voor hen benauwende kloosterleven door zuster Elvira Maria op missie gestuurd om vrijwilligerswerk te doen. Hoe reageren de meiden als ze kennismaken met de zelfkant van de samenleving?

'Proces bij meiden in gang gezet'

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat gogodanseres Joy, model Melany en hun medekandidaten meer moed, intelligentie en compassie bezitten dan hun uiterlijk in eerste instantie deed vermoeden. De zuster heeft nu een proces van zelfontdekking in werking gezet.

Bad Habits, Holy Orders NL

Vijf jonge vrouwen, op een kruispunt in hun leven. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smartphones en duiken onder in het kloosterleven. Tien dagen zijn ze te gast bij de zusters van Casa Carmeli in Vogelenzang. Wat er gebeurt er als deze vrouwen de leefregels van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus overnemen? 

Iedere dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons