'Zin, Zout en Zegen': naar de kerk met Corina en Natasja

Zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Yvonne Sprunken gaat in Zin, Zout en Zegen (EO) mee naar de kerk met Corina Schipaanboord, die opgroeide op in de Gereformeerde Gemeente. Ze ging op zondag twee keer mee naar de kerk en bezocht een reformatorische school. Ze leefde in een veilig wereldje.

Toen ze rond haar 17e naar de Christelijke Hogeschool Ede ging, was dat voor haar een cultuurshock. Haar medestudenten hadden het over tv-programma’s en artiesten waar Corina nog nooit van gehoord had, waardoor ze zich weleens een ‘dom refootje’ voelde. Maar dat was en is ze niet. Ze maakt haar keuzes weloverwogen, bleef de Gereformeerde Gemeenten trouw en kan heel goed over kerkmuren heen kijken.

Samen naar de Petrakerk

Samen met de evangelische Natasja Verhagen schreef ze het boek God bestaat echt. Corina neemt Yvonne Sprunken in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen mee naar de Petrakerk in het Zeeuwse Kapelle. Daar ontmoeten ze ook Natasja. Samen met presentatrice Yvonne Sprunken buigen ze zich over een aantal verschillen en overeenkomsten tussen evangelisch en reformatorisch.

Natasja Verhagen en Corina Schipaanboord

'Verzamel geen schatten op aarde'

De meditatie, is van dominee Baan. Hij preekt over de tekst: 'Verzamel voor jezelf geen schatten op aarde: mot en roest vreten ze weg en dieven breken in om ze te stelen. Verzamel schatten in de hemel, daar vreten mot noch roest ze weg, daar breken geen dieven in om ze te stelen (Mattheüs 6:19-20). Dat de preek juist hierover gaat, ervaart Natasja als een cadeautje.

Zin, Zout en Zegen

Iedere zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons