'Zangfestijn' wordt 'Opwekking Worship Weekend'

Live opname Opwekkings-cd

in Christelijk Nieuws

Het Zangfestijn, het weekend waar ieder jaar in maart de nieuwe Opwekkingsliederen worden aangeleerd en opgenomen, gaat verder onder een nieuwe naam: Opwekking Worship Weekend. Deze naam sluit aan bij de inhoud: een weekend dat in het teken staat van lofprijzing en aanbidding.

"Het Opwekking Worship Weekend staat in het teken van aanbidding," vertelt Maartje Dekens, woordvoerder van Opwekking. "De workshops en seminars die op zaterdag worden aangeboden, zijn helemaal op dit thema afgestemd. Daarnaast is in het programma veel ruimte ingebouwd voor ontmoeting. Dat maakt het tot een afwisselend en ontspannen weekend met tijd voor ontmoeting met God en elkaar. Bovendien is het een unieke gelegenheid om alvast kennis te maken met de nieuwe Opwekkingsliederen van cd 43 en deze aan te leren." 

Aanbidding

“Het Zangfestijn is jaren geleden ontstaan omdat het live opnemen tijdens de Pinksterconferentie steeds lastiger werd," voegt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking, toe. "Een specifiek weekend voor het instuderen en opnemen van de nieuwste opwekkingsmuziek was makkelijker en bood bovendien de mogelijkheid voor extra programma-elementen. In de afgelopen jaren kwam de focus steeds meer te liggen op aanbidding. Dit kwam onder andere tot uiting in de aanbiddingsconcerten waar de nieuwe Opwekkings-cd en -video’s werden opgenomen. De nieuwe naam geeft duidelijker aan waar dit weekend voor staat. Opwekking is gericht op geestelijke vernieuwing, en muziek en aanbidding zijn daar een belangrijk onderdeel van.”

Nieuwe locatie

Naast de naam is ook de locatie veranderd. Voorgaande jaren werd het Zangfestijn georganiseerd op De Kroeze Danne in Ambt Delden, vanaf 2019 wordt het Opwekking Worship Weekend gehouden op De Betteld in Zelhem in het weekend van 22 tot en met 24 maart 2019. Aanmelden kan via Opwekking.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons