Wat leren meiden in klooster van 'Bad Habits, Holy Orders NL'?

Iedere dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

Van de Britse serie Bad Habits, Holy Orders is nu een Nederlandse versie gemaakt. De zusters van het katholieke klooster Casa Carmeli in Vogelzang heet vijf jonge vrouwen welkom. De meiden moeten het daar stellen zonder sigaretten, alcohol, mannen en smartphones. Staan zij open voor de stilte en bezinning van het kloosterleven?

In het klooster worden de meiden al snel geconfronteerd met gebed, emoties en vooral zichzelf. In de nieuwe serie Bad Habits, Holy Orders NL (EO) volgen we hen vier weken lang als ze geestelijk worden begeleid door de kloosterzusters. Wat gebeurt er als deze vrouwen, die in alles een leven leiden dat haaks staat op het kloosterleven, de leefregels van de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus overnemen?

(Tekst loopt door onder de video.)

'Kloosterleven daagt uit tot nadenken'

De serie laat zien hoe de vrouwen samen met de kloosterzusters openhartige gesprekken voeren, bidden, vieringen meemaken, koken en vrijwilligerswerk doen. En wat gebeurt er als ze samen de stad in gaan? Het kloosterleven daagt de vijf jonge vrouwen uit om na te denken over keuzes in hun leven. Het confronteert hen met de vraag wat echt belangrijk is en wat niet.

Welke rol speelt uiterlijk? En hoe geef je nieuwe inzichten vorm als je weer het klooster verlaat? De reeks laat zien dat kloosterzusters en vijf wereldse vrouwen soms meer met elkaar gemeen hebben dan ze diep in hun hart durven toegeven.

'Wie ben ik achter die laag make-up?'

Glamourmodel Joy wil er de komende weken in Bad Habits, Holy Orders NL achter komen wie zij is achter de laag make-up en haar rol als entertainer. Influencer Roxanne twijfelt tussen een opleiding en roem op social media.

De in Afrika geboren Grace heeft een traumatisch verleden en hoopt dat achter zich te kunnen laten, maar weet niet hoe. Model en hostess Melany wil ontdekken of ze nog meer in zich heeft dan looks. Shopaholic Desi wil graag zelfstandig worden, maar heeft een duwtje in de rug nodig.

Bad Habits, Holy Orders NL

Iedere dinsdag, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: Willem Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons