'Typisch Klarendal': drie weken in hippe, kleurrijke volksbuurt

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

in Mediatips

De reeks Typisch Klarendal (EO) volgt drie weken lang het dagelijks leven van de bewoners van de Arnhemse wijk Klarendal. De laatste jaren is deze volksbuurt rap veranderd in een hippe wijk. Tussen de arbeidershuisjes van toen zijn blitse eettentjes en trendy modewinkeltjes verschenen.

Onder de oude Klarendallers steekt de heimwee naar vroeger soms de kop op, maar de wijk is nog net zo kleurrijk als weleer. De excentrieke Gerard kampt met een ware muizenplaag in zijn huis, maar kan het niet over zijn hart verkrijgen de beestjes te doden. Dus zal hij al zijn creativiteit moeten aanwenden. Hij gaat de plaag te lijf met bijzondere, zelfgebouwde muizenvallen.

(Tekst loopt door onder de video.)

'Danskoningin' Riekie

De kijker maakt ook kennis met Riekie, de 92-jarige ‘danskoningin’ van Klarendal. Vroeger vertoonde ze haar kunsten in lokale kroegen. De benen willen niet meer zo, maar toch wil ze nog één keer proberen de show te stelen. Schilder Sjacco is in de zevende hemel. Hij kan zijn schilderijen van het heelal aan het publiek tonen tijdens een heuse expositie. Maar een knieoperatie zet hem weer met beide benen op de grond.

Weegschaal

De goedlachse Ali Hoessein stapt dankzij een nieuwe prothese nóg vrolijker door het leven. Maar dan roept de huisarts hem op het matje. Een blik op de weegschaal maakt duidelijk dat hij moet afvallen. 

Typisch Klarendal

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons