'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

in Mediatips

Zondag is de marathonkerkdienst #kerkasielBethel voor het Armeense gezin Tamrazyan vijf weken bezig. "Ik ben nog nooit zo trots geweest op onze kerk," zegt predikant Derk Stegeman in Het Vermoeden (EO). Nationaal en internationaal is er veel steun voor de actie. 

"Het initiatief verbindt enorm en maakt veel los. Verschillen vervagen. Mensen die twintig jaar niet in een kerk zijn geweest, komen meedoen,​" zegt Stegeman. Hij is afdelingsmanager bij STEK (Stichting voor Stad en Kerk) in Den Haag. STEK organiseert het #kerkasielBethel, waarvan de predikant coördinator en woordvoerder voor is. Inmiddels gingen 400 voorgangers voor en zijn mensen uit het hele land betrokken.

(Tekst loopt door onder de foto)

Ds. Derk Stegeman is zondag te gast bij Marleen Stelling in 'Het Vermoeden'

"Er zijn veel politici langs gekomen om steun te betuigen en vragen te stellen. De landelijke PKN steunt het en scriba René de Reuver heeft een deel van de voortdurende dienst geleid. De vieringen die er 24 uur per dag doorgaan, zijn hartverwarmend in hun eenvoud."

Asiel in 'huis van God'

"Iedereen voelt dat dit betekenis heeft," zegt Stegeman, die trots is op zijn kerk. "We kunnen als het ware niet ‘verliezen’. Als kerk doen we wat we moeten doen. We kunnen vieren! Bethel betekent 'huis van God'. Er klopte iemand bij ons aan en wij hebben opengedaan."

Het Vermoeden

Zondag, 11.35 uur, NPO 2

Beeld: ANP/Niels Wenstedt

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons