Thema Pinksterconferentie Opwekking 2019 bekend

'Dieper met de Geest'

in Christelijk Nieuws

De 49e editie van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking heeft als thema ‘Dieper met de Geest’. De gezinsconferentie vindt ieder jaar tijdens het pinksterweekend plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland te Biddinghuizen, in de Flevopolder.

"We verlangen ernaar om tijdens het pinksterweekend mensen mee te nemen in een boodschap die verdieping brengt in hun geestelijk leven," zegt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking. "Tijdens het pinksterweekend willen we mensen bemoedigen en aansporen om dieper te gaan – door en met de Heilige Geest. Alleen als we dieper gaan, zullen we meer ontdekken van Gods Koninkrijk en van het levensveranderende werk van de Heilige Geest. Dat besef geeft hoop, niet alleen voor de toekomst, maar ook voor ons leven nu."

Klemtoon

"De klemtoon ligt deze conferentie op ‘met’ de Heilige Geest," vervolgt Flach. "Hiervoor is gekozen omdat we zelf een aandeel hebben in het werk van de Heilige Geest. De Bijbel maakt duidelijk dat we stappen moeten zetten in het leven met God – niet eenmalig, maar ons leven lang. Het is elke dag opnieuw onze keuze om onszelf over te geven en toe te wijden aan Christus, en daar vloeien concrete besluiten en acties uit voort."

Geestelijke vernieuwing

Opwekking is gericht op geestelijke vernieuwing in Nederland en wil niet alleen mensen in contact brengen met Jezus, maar hen ook aanmoedigen Hem te volgen en te kennen. Flach: "Onze diepe overtuiging is dat we Jezus alleen kunnen volgen als we de Heilige Geest toestaan om ons leven te vullen en te leiden. Als de gaven en de vrucht van de Heilige Geest zichtbaar worden in ons leven, als volgelingen van Jezus, zullen we op een krachtige manier de boodschap van het Koninkrijk kunnen brengen. Paulus stelt in 1 Corintiërs 4:20 dat het Koninkrijk van God niet bestaat uit woorden, maar uit kracht. God wil Zijn kracht openbaren in ons leven en door ons heen aan de wereld."

Aanmelden

De registratie voor de Pinksterconferentie start op 1 februari 2019. Vanaf die datum kunnen bezoekers zich opgeven als kampeerder en/of medewerker. Meer informatie komt de komende tijd beschikbaar via Ikganaaropwekking.nl.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons