Tear helpt kerken geweld tegen vrouwen te stoppen

'Ook in de kerk is er veel verborgen pijn'

in Christelijk Nieuws

Van 25 november tot en met 10 december voert Tear opnieuw campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen. Op Resister.nl heeft Tear een scala aan materialen verzameld waarmee kerken geweld tegen vrouwen kunnen erkennen, voorkomen en aanpakken. 

Ook treden acht ambassadeurs naar buiten om kerken op te roepen in actie te komen. Dit zijn Arie van der Veer, Don Ceder, Elly Zuiderveld, Mirjam van der Vegt, Jurjen ten Brinke, Almatine Leene, Elsbeth Gruteke en Sonja Silva. De periode van 25 november tot en met 10 december is internationaal aangewezen als ‘16 days of activism against gender violence’.

"Ik doe mee met de Resister-campagne van Tear omdat, als ik er diep over nadenk, ik het geweld in mezelf ontdek," zegt ds. Arie van der Veer. "Ik kom in mijn werk niet zo veel situaties van geweld tegen. Maar ik denk wel: hoe vaak heb ík mensen gestriemd? Met woorden. Ik denk dat we onbewust meer mensen verwond hebben dan we onszelf bewust zijn. Het begint bij jezelf! Ik hoop dat deze campagne kerken er bewust van maakt dat er veel verborgen pijn bij vrouwen is. Oók in de kerk. Ik hoop vooral dat er een sfeer in de kerk komt waarbij vrouwen hun hart durven uit te storten. Net zoals je je hart kunt uitstorten bij God."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons