Tatum Dagelet in 'Anorexia Eetclub': hulp bij koken en eten

Iedere dinsdag, 21.05 uur, NPO 3

in Mediatips

In Anorexia Eetclub (NTR) leren zes jongeren met anorexia onder leiding van een diëtist weer normaal koken en eten. Presentator Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd. De wil om te genezen is er, maar in het hoofd van de jongeren is de eetstoornis nog vaak de baas.  

Fleur (26), Joris (21), Anne (21), Daphne (16), Sanne (18) en Stephanie (19) gaan in dit programma de uitdaging aan. Ze laten zien hoe de strijd tegen de eetstoornis hun leven bepaalt. In Anorexia Eetclub krijgen de deelnemers een kooktraining, een middel dat vaak wordt ingezet bij eetstoornistherapie. Ze doen samen boodschappen, koken samen en gaan samen eten.

Jongeren steunen elkaar

Doel is dat de jongeren elkaar helpen en steunen in de wens om een normale maaltijd te bereiden. Alle deelnemers aan de eetclub hebben therapie achter de rug of zitten er nog middenin. Het overwinnen van een eetstoornis is een langdurig proces.

Hulp nodig na de uitzending?

Wil je na het zien van Anorexia Eetclub praten met een professionele hulpverlener? Ga dan na de uitzending naar de site van MIND Korrelatie. Hier zijn ook iedere werkdag van 9.00 tot 18.00 uur hulpverleners bereikbaar. 

Anorexia Eetclub

Elke dinsdag, 21.05 uur, NPO 3
(20 november geen uitzending) 

Beeld: NTR 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons