Reinier Sonneveld in 'EO Live': 'Ga met de eindtijd aan de slag'

Iedere zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

De komende weken moedigt Reinier Sonneveld de luisteraars van EO Live aan zich te verdiepen in de eindtijd. "Een moeilijk onderwerp voor veel christenen, maar toch is het heel logisch om ermee bezig te zijn," vindt de theoloog. Hij is iedere zaterdagavond te gast bij Yvonne Sprunken. 

"De eindtijd is belangrijk voor ons leven nu," zegt Reinier, auteur van het boek Gids voor de laatste dagen. Daarom wil hij christenen aanmoedigen met de eindtijd aan de slag te gaan. “Anders gaat die eindtijd wel met ons aan de slag,” waarschuwt hij. “Je verwachtingen over de toekomst hebben grote invloed op je keuzes in het heden."

'Wat we nu doen, blijft straks bestaan'

"Best logisch dus om te onderzoeken wat je daarover gelooft," meent de theoloog. "Wat ik heel stimulerend vind, is dat de nieuwe aarde die God belooft, overeenkomsten vertoont met onze aarde nu. Wat we nu doen, is dus niet zinloos, maar kan straks blijven bestaan.”

Waardoor heb jij je er meer in verdiept?
“De eerste aanleiding was de geboorte van ons zoontje, nu drie jaar terug. Ik vroeg me af wat voor leven hij zou hebben en waarop we hem moesten voorbereiden. Maar al veel langer ben ik met de toekomst bezig. Er hangt veel onrust in de lucht. Mensen zijn veel pessimistischer dan in de jaren negentig, toen ik opgroeide. Denk aan de zorgen over het klimaat en terreur.”

Het woord ‘eindtijd’ klinkt dreigend. Wat stemt jou hoopvol?
“Dat Jezus is opgestaan uit de dood. Hemel en aarde hebben zich in Hem verbonden. Dat betekent dat er een planeetvullend paradijs kan komen: de nieuwe aarde.”

EO Live

In EO Live voeren goede muziek en goede gesprekken de boventoon. Presentatrice Yvonne Sprunken heeft wekelijks interessante gesprekken met tafelgasten, ze blikt terug op het christelijke nieuws van de voorbije week en er is live muziek.

Iedere zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Miss Jack 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons