Pleegouders houden 'open huis'

Ontmoet een pleegouder in je buurt

in Christelijk Nieuws

Op zaterdag 10 november stellen 30 pleegouders van Timon hun huis open. Pleegouders geven een kijkje in hun gezinsleven en kunnen vanuit hun persoonlijke ervaringen vertellen wat het betekent om pleegouder te worden of zijn. 

Ze vertellen wat pleegzorg is, welke kansen het een kind en zijn ouders biedt, hoe een pleeggezin hiermee omgaat en welke begeleiding je van Timon mag verwachten. 

Aanleiding voor dit 'open huis' is de landelijke Week van de Pleegzorg die van 31 oktober t/m 7 november wordt georganiseerd. Met deze jaarlijkse actieweek vragen de brancheorganisatie Pleegzorg Nederland en de 28 pleegzorgorganisaties in Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Belangstellenden hebben op zaterdag 10 november tussen 10.00 en 12.00 uur de mogelijkheid op een laagdrempelige manier pleegouders in hun buurt te ontmoeten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons