Nieuwe EO-reeks: 'Wildernis onder water' op NPO 2

Op naar tweede seizoen: iedere werkdag, 19.50 uur, NPO 2

in Mediatips

De EO zendt binnenkort zes nieuwe afleveringen uit van de Nederlandse natuurserie Wildernis onder water. De nieuwe reeks wordt ingeleid met herhalingen van vorig jaar. Vanaf woensdag 12 december zijn de nieuwe afleveringen te zien op NPO 2.

De natuur onder de waterspiegel is een mysterie waar we weinig van weten. Onder water vind je nog echte rovers als snoeken en meervallen, verrassend veel zeldzame planten en bijzondere dieren. Ze leven in een wonderlijk landschap, stil en mooi. De natuur onder water wordt niet voor niets 'de laatste wildernis van Nederland' genoemd. Een plek waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn. En toch zijn er maar weinig mensen die weten wat er leeft onder de waterspiegel en wat er nodig is om die waternatuur te behouden. In deze serie nemen experts ons mee onder de waterspiegel en laten de schoonheid van deze onbekende wereld zien. Ook zien we dat het lang niet altijd goed gaat onder water…

Nooit eerder vertoonde beelden

In de nieuwe reeks, die woensdag 12 december start, wordt de kijker meegenomen aan de hand van zes thema’s: het geheim van de beek, onzichtbare natuur tussen zee en land, lang leve de regen, onder water in de boerensloot, op de bodem van de Zuiderzee en historisch water.

Het programma doorkruist Nederland om te onderzoeken wat waternatuur precies is en wat er nodig is om deze in stand te houden. De serie is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde, spectaculaire beelden van het landschap onder water. Van grote natuurgebieden als de kusten van het IJsselmeer en de veengebieden in Friesland, tot kleine kaveltjes op het boerenland van Noord-Holland en de beekjes in Limburg – onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. En overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in de industriële havens van Amsterdam en in het hele gewone slootje om de hoek.

Wildernis onder water

Wildernis onder water telt twaalf afleveringen van 25 minuten en start op maandag 12 ­december om 19.45 uur op NPO 2. De afleveringen worden van maandag tot en met donderdag uitgezonden. De herhalingen van de vorige reeks starten op maandag 3 december om 19.50 uur op NPO 2.

Maandag t/m vrijdag, 19.50 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons