Mirjam Kollenstaart: 'Een kijkje in de hemel, wie wil dat niet?'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 45)

Johannes mocht een blik in de hemel werpen. Burgemeester Jos Wienen van Haarlem vertelde waarom hij niet zwicht voor bedreigingen. En Gerrit de Fijter toonde zich een gedreven predikant die naar eenheid blijft streven. Visie is je na het weekend van dienst met terugkijk- en luistertips. 

De Kapel

"Johannes vertelt in de Bijbel dat hij God ziet in de hemel," zegt ds. Mirjam Kollenstaart. "Een kijkje in de hemel, wie wil dat nou niet? Er klinkt gezang en God wordt aanbeden en geprezen. Zijn de omstandigheden in jouw en mijn leven zo dat we niet alleen maar toeschouwer van dit visioen zijn?"

Jos Wienen in 'Onderweg'

De ondergedoken burgemeester van Haarlem Jos Wienen is te gast bij Elsbeth Gruteke. Hij reageert op de bedreigingen aan zijn adres en legt uit waarom hij zijn functie niet neerlegt. Een openhartig gesprek over zijn carrière, de politiek en een leven in afhankelijkheid van God.

Het Vermoeden

Dominee Gerrit de Fijter blikt in Het Vermoeden vooruit op het 400-jarig jubileum van de Synode van Dordrecht. Hij gaat ook in op de tijd waarin hij PKN-preses was. Hij merkte toen dat kerkfusies mensen pijn kunnen doen. "Maar het blijft mijn grote wens dat alle protestantse kerken één worden."

Beeld: Michaël Terlouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons