Michiel heeft opeens broer in dodencel in 'The Bastard'

Maandag, 20.55 uur, NPO 2

in Mediatips

Op een dag krijgt Michiel, fietsenmaker in Friesland, vanuit het niets een telefoontje. Hij blijkt een halfbroer te hebben, van wie hij het bestaan niet wist. De documentaire The Bastard vertelt het onwaarschijnlijke familieverhaal van de familie Hoek. 

De halfbroer van Michiel blijkt Daniël te heten. Hij zit gevangen in een dodencel in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Michiel reist naar Ethiopië af om zijn broer – een oudere zoon van zijn vader – te ontmoeten. Dat is het startpunt voor een onthutsend familieverhaal over een verstoten kind dat opgroeide voor galg en rad en over de onverenigbaarheid van twee halfbroers, gescheiden door continentale grenzen.

Vader en zoon

Als een DNA-test geen ruimte voor twijfel laat, kan ook hun beider vader, inmiddels bejaard, zijn bastaardzoon niet langer ontvluchten. Geconfronteerd met elkaar ontdekken vader en zoon dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit zouden willen toegeven.

Movies That Matter

The Bastard was eerder dit jaar in de bioscopen te zien. De documentaire van Floris-Jan van Luyn won op het Movies That Matter Film Festival de Gouden Vlinder als beste Nederlandse film. 

2Doc: The Bastard

Maandag 5 november, 20.55 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons