Marja van Bijsterveldt: 'God werkt via mensen'

Burgemeester Delft in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

in Mediatips

Zondagmorgen is Marja van Bijsterveldt te gast in Het Vermoeden (EO). Presentator Marleen Stelling interviewt haar over de manier waarop ze het burgemeesterschap invult en over haar visie op God. Het beeld dat ze van Hem heeft, is in de loop der jaren veranderd. 

Marja van Bijsterveldt neemt op zondagmorgen plaats in de treincoupé van Het Vermoeden. Presentator Marleen Stelling is nieuwsgierig naar de reis die de burgemeester van Delf heeft afgelegd. Van Bijsterveldt was minister van Onderwijs in het kabinet Rutte I en voorzitter van het CDA. In haar huidige functie maakt ze zich sterk om de tweedeling die zij in de samenleving signaleert, te bestrijden. Ze voelt zich dan ook geroepen alle groepen bij de maatschappij te betrekken. Het stimuleren van gemeenschapszin is in haar ogen een van haar belangrijkste taken.

'Geef mensen aandacht'

Haar visie op God is in de loop der tijd veranderd. Opgevoed met God de Vader, is dat beeld voor Van Bijsterveldt nu minder absoluut. God is nu een goede macht geworden, die via mensen werkt. "Het belangrijkste wat je een ander mens kunt geven, is aandacht," vindt de burgemeester. Ze probeert haar baan dan ook als een pastor vorm te geven, in het licht van een vergevingsgezinde God.

Het Vermoeden

Iedere zondag, 11.35 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons