Kerststal in Vaticaan van zand

Ook een Nederlandse kunstenaar werkt mee

in Christelijk Nieuws

De kerststal op het Sint-Pietersplein in Rome komt er dit jaar wel heel bijzonder uit te zien. Niet van hout of steen, maar van zand. Vier kunstenaars werken op dit moment aan de speciale zandkerststal, schrijft KRO.nl.

Met bijna 700 ton zand uit de Dolomieten moet het de vier kunstenaars gaan lukken om een kerstal met ouders, Kindeke en dieren te maken. Bij de obelisk die op het Sint-Pietersplein staat, is eerst een piramide van zand neergezet. Vervolgens werd aan de zijkanten zand weggehakt en werd het materiaal tegen elkaar geperst, om er vervolgens een constructie omheen te bouwen. In totaal wordt het kunstwerk 16 meter breed en 5 meter hoog. Maar voorlopig zijn de kunstenaars tot in de eerste week van december hard bezig met beeldhouwen.

Nederlandse kunstenares

Leuk detail is dat er ook een Nederlandse kunstenares meewerkt aan de de kerststal. De Utrechtse Susanne Ruseler is zandkunstenares en op haar website is te zien welke zandsculpturen zij in het verleden maakte. 

Het is niet voor het eerst dat de kunstenaars aan zo'n groot project beginnen. Eerder werkten ze al mee aan het Zandsculpturenfestival in Venetië. Nu is het hun doel de 'grootste kerststal van de christelijke wereld' op te zetten.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons